Vytvorené odpovede vo fóre

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 31 )
  • Autor
    Príspevkov
  • odpovedá na: Je manzel gambler? #4232

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Podľa môjho názoru je určite gambler. Správa sa chorobne. Jeho prioritou je hazard a robí všetko pre to aby mu to vyhovovalo. Klamstvo, podvody a okrádanie. Toto sú tie veci ktoré robia závislý. A pokiaľ je už v dlžobách tak je podľa mňa veľmi malá šanca že to zvládne sám. Liečba je podľa mňa jediná možnosť na zmenu. A hovorím o zmene myslenia. Od začiatku a od úplného vnútra.

    odpovedá na: Prosim o pomoc. #4137

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň Olga, hazardné hráčstvo sa nelieči ambulantne, ale klinickou liečbou, pretože je potrebné zmeniť osobnosť a hodnotový rebríček. To nie je len o návšteve psychológa alebo psychiatra. Musí chcieť niečo preto urobiť on sám. Sú rôzne skupiny, ale s tým nemám dobré skúsenosti pre začínajúcich. Rád by som Vám odporučil klinickú liečbu pre nelátkové závislosti v Sanatóium AT v Bratislave, kde sa o Vás postarajú odborníci komplexne. Taktiež sa kedykoľvek môžete obrátiť na odborníkov z Centra pre liečbu drogových závislostí, ktorí sú k dispozícii na bezplatnej linke: 0800 800 900.

    odpovedá na: Som 8 rokov hráč #4124

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň Damián,

    práve pre tieto pretrvávajúce problémy Vám odporúčame navštíviť odborníkov, ktorí Vám navrhnú a nastavia spôsob liečby a doliečovania tak, aby bola efektívna. Veríme, že vám pomôžu s Vašimi problémami.

    odpovedá na: Som 8 rokov hráč #4119

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň Damián,

    vzhľadom na to, že sa liečite ambulantne, tak Vaša liečba nie je efektívna a ako píšete, Vaše problémy naďalej pretrvávajú. Radi by sme Vám odporučili klinickú liečbu pre nelátkové závislosti, kde sa o Vás postarajú odborníci komplexne. Na Slovensku je týchto zariadení viacej, my Vám môžeme odporučiť Sanatóium AT v Bratislave alebo Fakultnú nemocnicu F.D.Roosvelta v Banskej Bystrici. Taktiež sa kedykoľvek môžete obrátiť na odorníkov z Centra pre liečbu drogových závislostí, ktorí sú k dispozícii na bezplatnej linke: 0800 800 900.
    Verím, že sa rozhodnete vyhľadať odbornú pomoc.

    odpovedá na: Chcem prestat #4109

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Držím ti palce v tvojom uvedomení sa, ale rátaj s tým, že závislosť je dosť silná choroba a je ťažké prestať sám. Neviem, či o tom tvoja rodina vie, ale ak chceš naozaj prestať, tak už len to, že o tom vedia je veľká pomoc.

    odpovedá na: Môj priateľ gembler #4104

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ bude on chcieť hrať, tak mu nepomôže nič. Čo sa týka ambulantnej liečby, tak ta pre nelátkové závislosti, teda hazardné hranie neexistuje. Existuje klasická 8 týždňová režimová liečba v Banskej Bystrici len pre nelátkové závislosti, ostatné liečebne sú zmiešané závislosti. Čo sa týka stráženia, tak pokiaľ s tým súhlasí je to pre neho pomoc, ale pokiaľ to bude robiť len z povinnosti, tak je to na obtiaž, lebo mu to vlastne prekáža a tak bude ešte vo väčšej nervozite, čo je väčšie riziko. Jediná rada je byť tvrdý a odmeraný voči závislému človeku, aby pocítil, že má problém a ten ho vedie do záhuby. Inak je stále v ilúzii, že mu to prejde a neurobí nič pre svoju záchranu.

    odpovedá na: Viem že by som mal #4098

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Je to zložité, ale pokiaľ budeš chcieť hrať a mať pocit nejakého plusu z tej hry, tak ti nepomôže nič. Je to o tvojom životnom štýle a tvojich potrebách. Keď ťa bude napĺňať hra, tak frajerka to určite nezmení. Tým chcem povedať, že sa musíš rozhodnúť ty, čo bude pre tvoje ďalšie žitie prvoradé – rodina, priatelia, frajerka alebo hra. Podľa mňa je tá hra len ilúzia chorobne mysliaceho človeka, ten zdravý chce žiť v realite života a pocitov. Nebuď hlúpy a dokonči si školu, buď rozumný a ži plnohodnotne. Držím palce!

    odpovedá na: Potrebujem pomoc #4090

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň prajem,

    samozrejme, môžete ma kontaktovať na mailovej adrese: moravek11@gmail.com .

    odpovedá na: Priatel gembler #4065

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Bez peňazí je to ťažké, ale z mojej skúsenosti to je väčšinou tak, že hráč splní len časť sľubu. Tie dlhy ho teraz držia ďalej od hrania, ale keď nebudú alebo budú menšie, tak to bude chcieť znova dohnať hraním. Je len na Vás ako sa k tomu postavíte, ale kontrola by mala byť. Pre hráča je ťažké prestať sám od seba, je to chorobné myslenie a to sa len tak nezmení. Musí chcieť abstinovať a nie len nehrať. To znamená väčšiu zmenu, ktorá veľa krát bolí a nie je vôbec jednoduchá a preto sa doporučuje liečenie.

    odpovedá na: Priatel gembler #4063

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,
    s gemblerom je to stále dookola to isté, pokiaľ sám nepochopí v akom kruhu zla sa nachádza. Na to, aby to však pochopil musí mať veľa negatívnych pripomienok zo svojho okolia. Gembler to málokedy zvládne sám, ale musí byť do toho dotlačený. Netreba veriť jeho sľubom a dúfať, že je to v pohode po jednom dni. Treba byť prísnejší a dbať na kontrolu finančnú, ale aj časovú. Žijete spolu a máte nárok na to vedieť kam idú peniaze a kde sa nachádza. Je to beh na dlhú trať a bez výdrže to nepôjde.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 31 )
Načítava sa…